Kyllingwok

Dagens middag var kyllingwok. Jeg har alltid ingrediensene for en saus til wok i kjøleskapet så da blir dette enkelt. I sausen bruker jeg soyaolje, kokosmelk, ketchap manis (søt soyasaus), chilisaus (sur-søt), østerssaus, hvitløk og rød chili.
Denne gangen hadde jeg disse ingrediensene i wok'en som var nok til fire personer:

3 kyllingfileter
1 gulrot
1 rød løk
1 hvitløkfedd
8 små asparges
1 paprika
Rød chili
1 pk eggnudler (inneholdt 4 porsjoner nudler)

Saus:
3-4 sp soyaolje 
1-2 dl kokosmelk
1 sp ketchap manis (søt soyasaus)
2 - 3 chilisaus (sur-søt)
1-2 østerssaus
1 dl vann blandet med en liten ts maizena
Bland alt til sausen og smak til med salt og chilipepper.

Del kyllingen i biter og stek i olje i woken. Ha til siden når det er ferdig. Finhakk resten av grønnsakene og stek i wok i ca. 5 min. Tilsett kyllingen. Ha i saisen og kokte nudler. Bland godt og server. Det er godt å pynte med koriander.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits