Posjert egg med tomatsaus

Dette er en annen variant av italienske frokostegg. Dette går lynraskt og er et lett mellommåltid med lite kalorier.
Jeg har alltid en hjemmelaget tomatsaus i fryseren eller så lager jeg en kjapt av italienske moste tomater på boks eller i flaske, som jeg blander med litt basilikum, salt og pepper. Thats it! Det blir veldig godt sammen med posjert egg.
Et posjert egg er et egg som knekkes over en kjele kokende vann tilsatt litt salt og litt (1/4 ts) eddik. Egget samles sammen med gaffel mens det stivner, slik at hviten får en ujevn overflate rundt plommen. Dette tar bare et par minutter.
Jeg har varm tomatsaus i en liten suppebolle. Har i litt raspet parmesan (kan sløyfes hvis man vil være veldig sunn). Ha egget over når et er ferdig. Så er det bare å kose seg. Det blir ekstra godt når plommen blander seg med sausen.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits