Kalverullade med mozerella og parmesan

Denne retten bringer meg rett tilbake til Italia. Alle smakene er der. Kalv, mozerella, parmesan, polenta. Mangler tomat, men det kan være godt å servere denne retten med tomatsaus, selv om jeg denne gangen valgte å servere med en vin/smør/urtesaus. Prøver å være i det sunne hjørnet om dagen. Det er ikke så lenge før strandsesongen og skal jeg i det hele tatt føle meg litt vel sammen med de "persillebladspisende" italienske damene på stranden så må det en innsats til. Men jeg må jo kose meg så god mat og vin greier jeg meg ikke uten. 

Til denne retten bruker jeg:

Kalv indrefilet
Mozerella
Parmesan
Timian
Basilikum
Sal og pepper

Lag tynne fileter av kalven, og bank dem flate. Legg på hver filet en skive mozerella og et par skiver parmesan, sammen med urtene og salt og pepper. Rull sammen og fest med en tannpirker (uten smak selvfølgelig). Lag så mange som du ønsker. To er nok til en person fant vi ut. Krydre med alt og pepper, og stek rulladene i panne slik at de får en brun hinne. Legg i en ildfast form. Kok ut pannen med hvitvin. Tilsett smør (menge etter smak og ønske) og 1-2 sp fløte. Ha dette over kjøttet og sett i ovenen på 225 grader i 20 min. Server med grillet polenta og grillet aubergine.  Sausen er kraften fra kjøttet.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits