Hvit asparges med fløte/sitron saus

Endelig, hvit asparges, fersk og god. Deilig når jeg kan gå å plukke de jeg vil ha selv fra en stor kasse i butikken. Og det er nesten ingen ting som er så godt som årets første hvite asparges.
Jeg pleier å lage hvit asparges med en fløtesaus tilsatt sitron og vin. Det passer utrolig godt sammen. Og så pynter jeg tallerkenen med balsamicoglace. Ser veldig flott ut og imponerer.

Lag sausen slik:
1 sjalottejøk, finhakket
1 dl hvitvin
1 dl fløte
1 sp smør
1/2- 1 sp sitronsaft (her må man smake seg frem)
Salt og pepper

Finhakk sjalotteløk og kok inn med hvitvin til det er kokt inn til halvparten. Sil kraften og spar på vinen. Tilsett smør og fløte og kok opp. La koke til fløten er tykk. Tilsett vinen og krydre med salt og pepper. Kok et par minutter. Ta av platen og smak til med sitron. Server med kokt hvit asparges. Her har jeg også pyntet med store lakserogn.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits