Chili con carne med kyllingkjøttdeig

Da prøver jeg å fortsette i det sunne hjørnet og bruker nå kyllingkjøttdeig fremfor karbonade. Vet ikke om det er så mye sunnere, men det føles sånn (det er tross alt bedre med karbonade). Men nå er bikinisesongen rett rundt hjørnet og da må det sunnhet til. Jeg syntes allikevel at denne retten er knallgod og det er lett å spise for mye. Nå er regelen; en porsjon er nok :-)
Denne gangen brukte jeg følgende:

1 pk kyllingkjøttdeig
1 rød løk finhakket
1 hvitløk finhakket
1 rød chili finhakket (styrken velges selv)
1/2 stangselleri, finhakket
1 rød paprika, finhakket (bruk gjerne den avlange varianten)
1 boks bønner i chilisaus
1 boks finhakket tomater
2 sp tomatpuree
Salt og chilipepper
Frisk timian og oregano

Stek kjøttdeigen, tilsett hvitløk og la surre til kjøttdeigen er helt stekt. Tilsett grønnsakene og stek i et par minutter. Ha i bønner, tomater og tomatpuree og bland godt sammen. Tilsett krydder og urter. Ha i litt vann hvis de blir for tørt. La det koke i 20 min. Server med ris, tortilla eller brød. Det godt med litt kesam ved siden av.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits