Kyllingfilet surret med spekeskinke og kapers

Ekte italiensk, igjen. Kyllingfilet som er surret i skinke og kapers. Dette er gode smakskombinasjoner og retten er enkel og raskt å lage.

Til to personer har jeg brukt:

2 stk kylingfilet, delt i 2
2 skiver Stranda skinke til hver bit, totalt 8 skiver
Store kapers skåret i skiver
Sitronpepper
Smør og rapsolje
Hvitvin

Del kyllingfiletene i to. Legg ut skinken som på bildet under. Del kapers i skiver. Krydre med sitronpepper. Pakk inn kyllingfilet og fest med en coctailpinne. Stek i pannen med smør og rapsolje til skinken er brun. Ha så i et par dl hvitvin. Legg på lokk og surr i ca. 20 min. Kraften er god inn som saus. Tilsett gjerne litt mer smør i sausen hvis den er skarp i smaken.

   

Denne retten er vedlig god sammen med aspargesrisotto. Jeg forsøkte en variant jeg har sett i butikken i det siste. Husker ikke merket, men det er en ferdigblanding med tørket asparges. I oppskriften sto det at man skulle bruke vann, men jeg brukte hvitvin og buljong. Det ble knallgodt. Anbefales.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits