Salat med pitabrød og smeltet ost

Her har jeg laget en deilig lunsjrett som også egner seg som en enkel middag. Jeg starter med dressingen som er en blanding av presset sitronsaft (1 del) og olivenolje (2 deler), salt og pepper og en fedd hvitlkøk presset. Bland dressingen godt og ha den i salatbollen. Ha i salat etter ønske. Jeg brukte frisésalat, agurk, rød løk, tomater, mais, fetaost og oliven. Skjær alle grønnsakene i biter og bland med dressingen. Del pitabrødet i to og legg salaten over bunnen av brødet. Ha over litt raspet ost og sett i ovnen (med grillelement) til osten så vidt har smeltet. Legg i toppen av pitabrødet helt mot slutten slik at det blir varmt. Ha over litt tzatsiki og server.


                                                                                                      Foto: Rimmis

Tzatsiki:
4 dl youghurt
1 fedd hvitløk
1/4 agurk, raspet (legg dette i en bolle sammen med 1/4 ts salt. La stå ca. 20 min og klem ut vannet).
2 ts sitronsaft
Mintblader eller 1/2 ts mintsaus
Salt (husk at agurken allerede er salt så vær forsiktig med saltet) 
Pepper
Bland alt godt sammen og la stå en stund i kjøleskapet slik at smakene får satt seg. Dette holder i flere dager og blir bare bedre og bedre.

Én kommentar

MatBit

18.05.2010 kl.23:37

Å herlighet - NAM!!!!!! Takk for tipset, tror jammen meg det blir pitamiddag på meg i morgen :D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits