Aspargesbønner med dressing

Dette er en rett som MÅ prøves. Himmelsk godt. Perfekt som forrett eller som tilbehør til grillet mat. Jeg ble nesten overrasket selv over hvor godt det var. Det blir ikke lenge til neste gang jeg spiser dette. Og det er jo en ganske sunn rett også. Litt olje, OK, men allikevel.

Dressing (fransk dressing):
1 ts dijon sennep
1 ts hvitvinseddik
1/2 dl olivenolje
1/2 ts sukker
1 eggeplomme
Litt kjørvel eller estragon, finhakket
Salt og pepper
Rør alt sammen og sett til side. Denne dressingen er god til mange salater, spesielt frisésalat.

Bruk så mye aspargesbøøner som er ønsket. Til en liten forrett til to personer brukte jeg ett brett.
Del aspargesbønnene i to og kok i lettsaltet vann til de er litt myke. Det er bare snakk om noen minutter. Sil av vannet og bland inn ønsket menge dressing. Server lunken.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits