Spagetti Vongole

Spagetti Vongole er en italiensk pastarett med hjerteskjell, hvitløk og persille. Skikkelig snaddermat. Det er viktig å få tak i god kvalitet på hjerteskjellene.

Til to personer:

Hjerteskjell (1/2-1 kg, eller ønsket mengde)
2 sjalotteløk, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
I stor bunt persille, finhakket
3 dl hvitvin
1 sp smør
1/2 dl fløte
Salt og pepper (her brukte jeg tørket pepperflak)

Fres hvitløk og løk i ett minutt i en god olje. Tilsett vinen og kok inn enda et par minutter. Ha i 1/3 av persillen. Legg så i skjellene som er vasket godt. Kok under lokk til skjellen har åpnet seg. De som er skadet eller uåpnet må kastes. Ta skjellene ut og legg på en egen tallerken. Kok inn kraften til 1/3 og ha i fløten. Kok deretter inn i 10 min. Smak til med salt og pepper og tilsett resten av persillen. Ha så i skjellene og bland godt. Kok opp spagetti og bland den ferdige spagettien og skjellene. Ha over i en stor bolle og server. Pass på å få med all kraften som blandes godt med spagettien.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Thea

19.05.2010 kl.16:44

Nam, Nam :)

Fru Huuse

23.05.2010 kl.20:54

MMmm! Gleder meg til å kunne spise skalldyr igjen :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits