Spagetti Vongole

Spagetti Vongole er en italiensk pastarett med hjerteskjell, hvitlk og persille. Skikkelig snaddermat. Det er viktig f tak i god kvalitet p hjerteskjellene.

Til to personer:

Hjerteskjell (1/2-1 kg, eller nsket mengde)
2 sjalottelk, finhakket
3 hvitlkfedd, finhakket
I stor bunt persille, finhakket
3 dl hvitvin
1 sp smr
1/2 dl flte
Salt og pepper (her brukte jeg trket pepperflak)

Fres hvitlk og lk i ett minutt i en god olje. Tilsett vinen og kok inn enda et par minutter. Ha i 1/3 av persillen. Legg s i skjellene som er vasket godt. Kok under lokk til skjellen har pnet seg. De som er skadet eller upnet m kastes. Ta skjellene ut og legg p en egen tallerken. Kok inn kraften til 1/3 og ha i flten. Kok deretter inn i 10 min. Smak til med salt og pepper og tilsett resten av persillen. Ha s i skjellene og bland godt. Kok opp spagetti og bland den ferdige spagettien og skjellene. Ha over i en stor bolle og server. Pass p f med all kraften som blandes godt med spagettien.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Thea

19.05.2010 kl.16:44

Nam, Nam :)

Fru Huuse

23.05.2010 kl.20:54

MMmm! Gleder meg til kunne spise skalldyr igjen :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits