Pavlova

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett danseren Anna Pavlova. Marengskake med krem og masse br. Den er supergod. Man kan lage bunnen dagen fr og legge p kremen og brene rett fr servering. Superlett og hyggelig ogs for vertinnen/verten.

Til en kake (nok til 6-8 personer):

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik

Pisk eggehvitene sammen med salt til det er helt stivt. Ha i litt og litt sukker. Pisk til alt sukkeret er blandet godt. Ha i maizena og eddik og bland forsiktig med en skje.
Fordel marengsen utover et bakepapir til en rund kakebunn. Stek i ovnen i 1 time p 160 grader. Avkjl.

Fyll:
3 dl kremflte
2 ss sukker
1|/2 ts vaniljepulver
1 post vaniljesaus (kald)

Pisk krem med sukker og vaniljepulver. Bland posen til vaniljesaus men bruk bare 1/2 parten av vsken slik at den blir en tykk vaniljekrem. Bland s vaniljekrem og krem sammen og ha over kaken. Legg p br etter nske.


Foto: Rimmis

PS. Broren min sa at dette var en av de 10 beste desserter han noengang hadde spist :-) Og han har spist MYE god mat.

2 kommentarer

MatBit

18.05.2010 kl.23:39

Er det samme oppskrift som "Verdens Beste"? Er ingen stor fan av marengskaker egentlig, blir litt vel mektig for min mage!
Men du hadde en utrolig fin blogg! S masse spennende og god mat!! Namm namm! La deg til som venn s jeg kan flge med p deg videre :) Her var det s mye godt!!

Rimmis

19.05.2010 kl.11:03

Hei. Det er ikke det samme som Verdens Beste. Jeg syntes denne er mye bedre :-) Og den er ikke veldig mektig, bare veldig god. (Syntes ogs at Verdens Beste blir i kraftigste laget). Og tusen takk for hyggelig kommentar:-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits