Cannelloni fylt med ricotta og spinat

Dette er en suverent god rett. Masse gode smaker, italienske farger, lett å lage og en av mine favoritter. Jentene mine liker det også veldig godt og tar gjerne et par porsjoner. Far i huset spiser alt :-)


Foto: Rimmis

Ingredienser til en form nok til 4-6 personer:

Cannellonirør
500 g ricotta
2 dl raspet fersk parmesan
1/2 liten løk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
4 gode never fersk spinat
En flaske god tomatsaus, her bruker jeg Lotti
Salt
Tørket chiliflak
Basilikum

Stek løk og hvitløk i litt olje. Tilsett spinat og rør til spinaten har falt helt sammen. Sett til side og avkjøl.
Ha ricotta i en bolle sammen med parmesan og krydder. Finhakk spinatblandingen og ha i ricottaen.
Ha blandingen i en god plastpose og lag et lite hull. Fyll hvert rør med ricottablandingen og legg i en ildfast form som er dekket med et tynt lag tomatsaus. Fyll opp formen og ha over resten av sausen slik at all canellonien er dekket. Ha deretter over fersk raspet parmesanost. Sett i ovenen i 40 min på 225 grader. Server med en god salat.

Blogglisten

Én kommentar

tinejohnsen

13.06.2010 kl.15:13

mm, det så godt ut:D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits