Hvit asparges med kjørvelsaus

Hvit asparges er en gave fra himmelen. Det er nå de er best og det er bare å hive innpå. Jeg bare elsker det. Og med en kjørvelsaus blir det bare supergodt. Det kan spises som en forrett eller tilbehør til fisk eller grillet kyling. Eller alt annet man måtte ønske.

Aspargesen kokes i lettsaltet vann til den er nesten myk. Myke asparges blir fort litt slappe og vannete. Mens aspargesen koker lages sausen:

Finhakk en stor sjalotteløk og stek forsiktig i 1 sp smør. Når løken er bland heller man i 4 sp tørr Vermut (Noilly Prat er best). La det bele koke inn. Ha deretter i 1 dl hvitvin og kok inn. Tilsett så 2 dl fløte og la dette koke til det tykner. Ha deretter i masse finhakket kjørvel. Ha alt over i en foodprosessor (jeg har en som hører til en stavmikser) og kjør til en fin saus. Smak til med salt, pepperflak (evt. vanlig pepper) og sitron. Ikke ha i sitron mens det koker for da kan sausen lett skille seg. Ha sausen oer de nykokte aspargesene.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits