Hjertegodt urtebrød

Nå, endelig, har jeg fått den smaken og konsistensen på et brød jeg har "forsket" på et par dager. Til stor glede for hele familien, for det har smakt godt hele tiden, men jeg var liksom ikke helt i mål før nå.

Det hele startet med at vi var på jobbtur til Sandefjord. Der hadde vi en utrolig hyggelig middag på Magasinet Cafe. Det var en utrolig positiv og hyggelig opplevelse. Fantastisk vertskap, utrolig god mat (vi spiste tapas og det var MASSE godt å velge i), "kokka" (en av innehaverne) hadde en veldig morsom presentasjon av rettene. Man følte seg utrolig velkommen. All honør fra meg. De hadde et utrolig godt brød og jeg prøve å få oppskriften. Men her var det bare å ta det man har, bruke litt karve, og lage en litt løs deig så ble det godt :-) Det var som å høre meg når jeg skal forklare andre hvordan jeg har laget en rett. Men som jeg ofte sier "alt er lett når man kan det". Brødet mitt har nok fått min signatur, men det er inspirert av en av vårens hyggeligste matopplevelser.

Brødet smaker ekstra godt med kryddersmør. Jeg laget mitt med Arne Brimi sitt smør blandet med god sennep, hvitløk og masse urter. Dette sammen med brødet er bare UTROOOOLIG godt (om jeg må få si det selv).
Foto: Rimmis

Og her er oppskriften:

4-4 1/2 dl Kvelde Mølle mel siktet spelt (eller vanlig hvetemel)
2 dl Kvelde Mølle mel sammalt spelt (eller vanlig sammalt)
2 1/2 dl lunkent vann
2-3 sp olivenolje
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt (Maldoon)
1/3 ts karve
1 ts malte linfrø
2 ts hirseflak
1 Chiafrø (veldig sunt. Man får det i helsekostbutikker)
2 sp finhakket urter
1 fedd hvitløk finhakket
1 ts sorte sennepsfrø
1/4 rød løk, finhakket
1/4 rød paprika, finhakket
1 rød chili, finhakket

Bland alt godt i en eltemaskin. Ikke elt for lenge. Hev i 1 time. Form deretter brødet utover på et stekepapir. Hev 1/2 time. Stek i 15-20 min på 250 grader. Avkjøl på rist.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits