Sommersalat med melon og Halloumiost

Dette er en salat/forrett som må bli sommerens store vinner. Smakene passer så UTROLIG bra sammen og det friskt, vakkert og sunt. Jeg serverte den i skalle av melonen og det gjør jo inntrykket så mye mer spennende enn hvis man hadde hatt salaten på en vanlig tallerken. Og det er veldig lett å lage så her kan man virkelig imponere.


Foto: Rimmis

Til 6 personer trenger man:

1 pk Halloumiost (en gresk ost som er litt "gummiaktig" i konsistensen. Fåes i velassorterte matbutikker)
Olivenolje til steking
Svart pepper
3 små meloner
1 rødløk
1 liten pakke pinjekjærner
100 g ruccola
6 små tomater

Del osten i skiver, ca. 1/2 cm tykke og stek i olivenolje. Peppre og avkjøl. Del melonene på midten og ta ut kjernen. Lag små kuler av melonkjøttet og spar på det tomme skallet. Bland melonkulene med finhakket rødløk, pinjekjerner, ruccola, tomatskiver (biter) og osten delt i biter.  

Dressing: 1 dl presset sitronsaft
1 dl olivenolje
Salt og pepper
Litt raspet sitronskall
1 liten klype sukker

Bland alt til dressingen og hell over salaten. Anrett i melonskallene og server.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits