Sommersalat med melon og Halloumiost
Dette er en salat/forrett som må bli sommerens store vinner. Smakene passer så UTROLIG bra sammen og det friskt, vakkert og sunt. Jeg serverte den i skalle av melonen og det gjør jo inntrykket så mye mer spennende enn hvis man hadde hatt salaten på en vanlig tallerken. Og det er veldig lett å lage så her kan man virkelig imponere.
Foto: Rimmis
Til 6 personer trenger man:
1 pk Halloumiost (en gresk ost som er litt "gummiaktig" i konsistensen. Fåes i velassorterte matbutikker)
Olivenolje til steking
Svart pepper
3 små meloner
1 rødløk
1 liten pakke pinjekjærner
100 g ruccola
6 små tomater
Del osten i skiver, ca. 1/2 cm tykke og stek i olivenolje. Peppre og avkjøl. Del melonene på midten og ta ut kjernen. Lag små kuler av melonkjøttet og spar på det tomme skallet. Bland melonkulene med finhakket rødløk, pinjekjerner, ruccola, tomatskiver (biter) og osten delt i biter.
Dressing: 1 dl presset sitronsaft
1 dl olivenolje
Salt og pepper
Litt raspet sitronskall
1 liten klype sukker
Bland alt til dressingen og hell over salaten. Anrett i melonskallene og server.
Foto: Rimmis