Skalldyrsymfoni

Igjen må jeg takke mine kjære naboer for gode råvarer. Herlig på en dag hvor jeg ikke visste hva jeg skulle diske opp med. Litt i feriemodus og litt slapp. Da frister ikke butikken noe særlig. Og når "nøden er størst" får jeg en telefon om at det er så mye mat til overs etter en fest. Vil jeg ha litt. Jippi. Selvfølgelig. Og det var sjøkreps, kongekrabbe, krabbe, reker, scampi, grillet indrefilet og sauser. Så herlig. Jentene mine kastet seg over det som så best ut og da forsvant både kongekrabbe og sjøkreps før jeg fikk smake. Men det var greit for jeg satt allikevel igjen med masse som jeg
eksperimenterte litt med. Og resultatet ble en veldig god scampi og mangosalat. Rekesalaten har jeg jo laget før så den var sikker. Laget også noe av krabben. Blandet krabbekjøtt med en sennepsmajones og hadde i litt finhakket rødløk og agurk. Dryppet noen dråper sitron over. Og vips så var den også i boks. Men vinneren ble scampi og mangosalaten.


Foto: Rimmis

Scampi og mangosalat:
Stek så mange scampi som er ønsket i litt olivenolje, salt og pepper. Avkjøl. Del opp scampi i biter. Del opp en moden mango i biter og bland med scampien. Finhakk litt rødløk og ha i salaten. Ha over litt sursøt chilisaus og bland godt. Tilslutt helles ørlite ketchap manis (søt saoyasaus). Og det var det hele.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits