Kyllingbryst med chili-lime rub

En av mine beste venninner bor i Denver, USA. Hun er ofte hjemme i Norge og et par ganger har hun hatt med et fantastisk krydder hjem til meg, Williams-Sodoma Chili-Lime Rub. Det er helt fantastisk. Jeg bruker det på fisk, kylling eller kjøtt. Og det er fantastisk godt på grillet mat. Det er jo ikke noe man har i skapet til vanlig, men jeg anbefaler å få tak i dette krydderet. Uansett, man man sikkert marinere kjøttet i chilipulver, Maldoonsalt og Lime.

Denne gangen gnidde jeg kyllingbrystet inn med Chili-Lime rub og litt salt. Lot det ligge en halv time før jeg grillet kjøttet. Dette ble servert med polenta. Der er det bare å følge anvisningen på pakken. Til dette laget jeg en tomatsaus og en deilig grønn salat.

Enkel tomatsaus: 1/2 flaske tomatsaus eller en boks finhakkede tomater. Varmes opp sammen med presset hvitløk, salt, pepper og litt sitronsaft.

Grønn salat: Bland så mange grønne salatsorter som man ønsker eller får tak i. Finhakk vårløk og ha i pinjekjerner. Salatdressingen er 1/4 hvitvinseddik og 3/4 olivenolje, salt, pepper, presset hvitløk, litt sennep, litt sukker og en bitte liten "dæsj" med fløte. Bland dressingen og hell over salaten.

En deilig middag som er rask å lage og som passer sammen med en deilig italiensk rødvin, selv om det bare er mandag.


Foto: Rimmis
Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits