Ravioli med tomatsaus

Italiensk mat er kjent for sin enkelhet, det er i min verden ikke negativt. Maten er basert på gode råvarer og man skal smake hva man spiser. Det er selvfølgelig ikke vanskelig å lage god mat når man har slike råvarer som de har der. Sjekk tomatene! På markedet er det minst 15 forskjellige typer og alle er like gode. Man skjønner at man bor i litt langt nord når man ser hva de kan tilby på et lite marked i Italia.

  
Foto: Rimmis                                                Fra markedet i Diano Marina - Italia

Ravioli med tomatsaus smaker himmelsk hvis man lager en frisk tomatsaus. Kjøp fersk ravioli og kok etter anvisning. Lag en fersk tomatsaus slik:

10 store, gode tomater
1 hvitløkfedd
1 rød chili
4 sp god olivenolje
Salt og pepperflakes (chilipepper) eller vanlig pepper

Lag et lite kryss øverst på hver tomat. Legg i kokende vann et par minutter. Ta ut og legg i kaldt vann. Fjern skinn og steiner på tomaten. Finhakk fruktkjøttet. Finhakk hvitløk og chili. Ha i litt olje i en gryte og fres 1/2 minutt. Ha så i tomatene og resten av oljen. La det koke i 5-10 min. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over raviolien og bland godt. Strø over parmesanost. Da kjenner du smaken av Italia.

Tips: Blir det for mye saus er det bare å fryse ned.

Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

whooah - Line

02.08.2010 kl.18:08

Namnam :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits