Ravioli med tomatsaus

Italiensk mat er kjent for sin enkelhet, det er i min verden ikke negativt. Maten er basert p gode rvarer og man skal smake hva man spiser. Det er selvflgelig ikke vanskelig lage god mat nr man har slike rvarer som de har der. Sjekk tomatene! P markedet er det minst 15 forskjellige typer og alle er like gode. Man skjnner at man bor i litt langt nord nr man ser hva de kan tilby p et lite marked i Italia.


Foto: Rimmis Fra markedet i Diano Marina - Italia

Ravioli med tomatsaus smaker himmelsk hvis man lager en frisk tomatsaus. Kjp fersk ravioli og kok etter anvisning. Lag en fersk tomatsaus slik:

10 store, gode tomater
1 hvitlkfedd
1 rd chili
4 sp god olivenolje
Salt og pepperflakes (chilipepper) eller vanlig pepper

Lag et lite kryss verst p hver tomat. Legg i kokende vann et par minutter. Ta ut og legg i kaldt vann. Fjern skinn og steiner p tomaten. Finhakk fruktkjttet. Finhakk hvitlk og chili. Ha i litt olje i en gryte og fres 1/2 minutt. Ha s i tomatene og resten av oljen. La det koke i 5-10 min. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over raviolien og bland godt. Str over parmesanost. Da kjenner du smaken av Italia.

Tips: Blir det for mye saus er det bare fryse ned.

Foto: Rimmis

Blogglisten

n kommentar

whooah - Line

02.08.2010 kl.18:08

Namnam :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits