Porsjonsbrød
Jeg fortsetter min eksperimentering med brødlaging. Datteren min ønsker seg litt mer spennende matpakker til høsten og da tenkte jeg at et godt porsjonsbrød er en god start. Dette kan fylles med alt mulig deilig pålegg. Hun sukker fortsatt når hun tenker på pannini i Italia med mozerella og tomat.
Brødene jeg laget i dag ble kjempegode. Det er ikke vanskelig å lage når du har alle ingrediensene. neste gang skal jeg lage dobbelt porsjon og fryse ned.
Foto: Rimmis
Nok til 10 porsjonsbrød:
5 dl siktet speltmel (alt melet jeg har brukt her er fra Kvelde Mølle. Selges hos Centra og ICA, og sikkert mange fler)
2 dl sammalt spelt
5 dl hvetemel
2 ts Maldoon salt
1/2 ts chiliflak
3 sp olivenolje
1 ts karve
1 ts linfrø
1 ts hirseflak
1 ts chiafrø (kan erstattes med linfrø)
2 ts tomatpuree
2 ts tørrgjær
1 sp finhakket rødløk
1 sp finhakket urter
4-5 dl vann
Bland alt sammen godt i en eltebolle. Deigen skal løsne fra formen, og ikke være for bløt.
La deigen heve 1-2 timer. Lag porsjonsbrødene og legg på bakepapir. Etterhev 1/2 time. Pensles med egg og stekes i ovnen i 12 min på 225 grader.