Caprese i Italia

Jeg må bare si det igjen. Italia er paradis når det gjelder råvarer. Etter en kort formiddag på markedet var det duket for en deilig enkel lunch med caprese. Enkelt fortalt er det fersk mozerella, tomat, basilikum og olivenolje. Jeg har gjerne litt balsamico over også men det er jo valgfritt.  Det smaker jo helt fantastisk når man spiser denne salaten med solmodne tomat, bøffelmozerella og basilikum som er plukket rett fra åkeren. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på Caprese, den var med norske råvarer. Det blir jo godt da også. Det er spesielt viktig å tenke på hvordan man oppbevarer tomatene. La de stå ute. Da blir de fulle av smak og det er lett tilgjengelig hvis man er litt "fysen". De små tomatene man får kjøpt nå for tiden er veldig gode, men til Caprese lønner det seg med litt større tomater. Gjerne plommetomater.
Her er også en annen god oppskrift med tomater som jeg har lagt ut tidligere.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits