Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er bare kjempegodt. Min suppe tar litt tid å lage for den må koke en stund, men det er ikke vanskelig å lage. Og det blir så utrolig godt. En annen ting er jo at løk er veldig bra for så mye, så det må jo være ganske sunt også. Det kommer selvfølgelig an på hva slags brød man velger å ha på toppen og hvor mye ost man har. Men godt er det uansett.

En stor porsjon som er nok til iallefall 4 personer:

3 gule løk (nå på sensommeren bruker jeg fersk løk med grønne stilker)
1 rød løk
2 hvitløkfedd
1 ts gule sennepsfrø
1 dl raspet parmesanost
2 ts frisk timian
2 ts rapsolje
2 buljongterninger
2 ts brunt sukker
2 ts sitronsaft
1 1/2 l vann
2 dl hvitvin
pepperflak (styrken velger man selv)
salt
en skive brød til hver porsjon
raspet ost

Ha i oljen i en stor kjele. Stek hvitløk og sennepsfrø et par minutter. Rør hele tiden. Ha i løken og surr til den blir litt brun. Hell så over vinen og kok inn et par minutter. Ha så i vannet, krydder, sukker og sitronsaft, ikke salt for det tar man helt til slutt for å smake til. Ha i parmesanen og la det hele koke i 45 minutter. Smak til med salt helt til slutt og ha i litt mer friske urter, som timian og oregano. Hell suppen i ildfaste suppeboller. Legg i et ristet brød og ha over ost, gjerne en med mye smak som Gruyer. Gratiner i ovnen til osten er gyllen brun. Server med en gang.


Foto: Rimmis


Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits