Skalldyrfat og aioli

Skalldyr er luksus og det er deilig. Siden jeg ikke spiser så flotte skalldyr som her mer enn et par ganger i året så føles det så utrolig deilig når jeg kan sette med ned å "fråtse" i deilig sjømat. Denne gangen var vi i den norske skjærgården og våre venner hadde fått tak i hummer, sjøkreps, krabbe og reker. Kjempedeilig.
Til dette er det aller best å servere godt brød, gjerne steinovnsloff. En enkel aioli (for de som har dårlig tid) kan lages ved å blande en gog majones med hvitløk, sitron og svart pepper. For de mer avanserte kan man lage sin egen aioli. Det er jo aller best.

Aioli:

3 stk eggeplomme
1 fedd hvitløk
2,5 dl solsikkeolje
0,5 dl olivenolje
1 knivsodd cayennepepper
1 ts sennepspulver
0,5 stk sitron
salt og pepper

Pisk eggeplommene godt sammen. Knus hvitløkfeddet (med hvitløkspresse) og ha i bollen. Pisk det godt inn.
Ha først i en dråpe solsikkeolje. Pisk den godt inn. Fortsett med å ha litt og litt olje og pisk inn. Ha i cayennepepper og sennepspulver. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Et alternativ til hvitløk i aiolien er litt Cognac. Det er kjempegodt. Det viktigste er at sausen blir laget i god tid før servering slik at smakene får satt seg.
Så er det bare å servere det hele med en god Sancerre. Kan det bli bedre?


Foto: Rimmis

Blogglisten

4 kommentarer

Thea

30.08.2010 kl.19:56

Det beste jeg vet! =)

Tone

30.08.2010 kl.20:00

Hei! Er det mulig å komme med en forespørsel?

Skulle så gjerne ha en god brødoppskrift til matpakker! :)

Rimmis

30.08.2010 kl.20:05

Jeg lager dette brødet ( http://rimmis.blogg.no/1280932321_porsjonsbrd.html ) til mine jenter. Særlig Thea liker det godt. Hun har på mozerella og tomat og er strålende fornøyd med matpakken om dagen. Dette kan man også fryse ned og ta opp dagen før, eller varme i ovnen. Da blir det som nybakt. Kanskje litt mange ingredienser, men når du først har dem så går det fort.

Tone

31.08.2010 kl.11:11

Ja, jeg smakte på rundstykkene da jeg var hjemme hos dere sist, nydelige, bare litt mange ingredienser for en nybegynner som meg... Men jeg kan jo forsøke:)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits