Grønnsaksuppe - utenom det vanlige

Dette er en Ayuvedisk suppe. Den er full av næringsstoffer og veldig god.
Ayurveda er sannsynligvis ett av verdens eldste medisinske system som fortsatt er levende. Navnet betyr «kunnskap om livet» (ayus = liv og veda = kunnskap). Ayurvedisk medisin er opptatt av hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig. Blant de viktigste virkemidler i behandlingen og forebyggingen er endringer i livsstil og kosthold, herunder også bruk av urter, mineraler, oljer, osv.
Nå har ikke jeg tenkt å endre livsstil, men jeg har en venninne som er veldig opptatt av økologisk kosthold og Raw Food og jeg har blitt veldig inspirert til å prøve ut dette mer. Jeg er helt overbevist om at et godt og sunt kosthold er en enkel måte å investere i god helse på.

Jeg laget en stor porsjon av denne suppen og fryser ned i porsjonspakker slik at det bare er å ta opp når man skulle ønske en kjapp og sunn middag. Det går også fint an å kjøre denne i en foodprosessor slik at man får en mer "kremet" suppe.
Server denne med mitt deilige posjonsbrød til og du har en skikkelig god middag.


Foto: Rimmis

Ingredienser:
4 store poteter
4 gulrøtter
1,5 liter vann
litt cajenne, litt ingefær, litt spisskummen, litt gurkemeie
2 grønnsakbuljongterninger
1 stor purre
2 søtpoteter
1 stor rød paprika
2 dl røde linser
1 boks røde bønner
1 boks kokosmelk f. eks Biona
1 boks 400 gr finhakkede tomater( eller ferske du hakker)
2 ss honning
4 lauberblad
Rosa Himalaysalt eller Maldoon salt
Litt pepper


Skrell potet og gulerøtter og del det i biter. Kok opp vann og lag egen buljong i vannet eller ha i buljongterninger. La dette småkoke i 15 minutter. Strimle purre, del opp søtpotet og paprika. Skyll linsene i et dørslag. Legg purre, søtpotet, paprikastrimler, linser og laurbærblad ned i suppen. Småkok i 10 minutter. Skyll bønnene i kaldt vann. Tilsett bønnene og kokosmelken, hakkede tomater og honning. La suppen koke opp og bli skikkelig varm. Smak til med salt og pepper.
Tips: Jeg hadde laget en urteolje basert på en god olivenolje og masse urter som var kjørt sammen i en blender. Dette hadde jeg litt over suppen. Kjempegodt.

Blogglisten

2 kommentarer

c to the arina

01.09.2010 kl.19:14

aw, så søt du er! Og fin blogg<3

være med i konkurransen på bloggen min? Det hadde vært supert :D

-carinalie

Aina Katrin Hågensen

01.09.2010 kl.19:38

Heyhey, fin blogg du har, fortsett sånn. Ha en fin dag videre..

kleem fra ainakh

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits