Løksalat

Her er en deilig salat som er godt tilbehør til det meste. Jeg hadde det sammen med hjemmelagde karbonader og det passer kjempegodt. Det er helt sikkert også godt sammen med grillet eller stekt kjøtt. Det er mye smak i salaten så den passer ikke sammen med mat som har veldig milde smaker. Da tar den overhånd.

Salaten består av hvit salatløk. Det er ikke sikkert man får tak i den overalt. Da kan man bruke rødløk. Hvit salatløk er ikke fullt så sterk i smaken som rød eller gul løk. Bruk en skarp ostehøvel og skjær (med ostehøvel) tynne skiver av løken. Mengden bestemmer du selv. I løken blander man litt sitronsaft, litt olivenolje, litt sukker, salt, pepper, mynte og vårløk. La stå en liten stund.

Dette er ikke bare godt men også skikkelig sunt. Løk er en av de sunneste grønnsakene man kan spise. Og for de forfengelige av oss så er løk veldig bra for huden.

Tips: Denne salaten kan bli mer "fyldig" med litt fetaost og f.eks. pistasjnøtter.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits