Pizza - italian way

Hva skal vi ha til middag i dag? Vi sitter i bilen etter en langweekend på familiegården i Skjåk. Det har vært potethelg (høsting av poteter) og mye arbeid og husmannskost, forøvrig utrolig godt. Så på veien hjem måtte vi tenke på hva vi skulle kose oss med på en søndag kveld. Italiensk pizza sier Henning. Ja, det var en skikkelig god ide. Det har jeg ikke laget på lenge og etter sommerens deilig Italiaferie så er jeg inspirert til nye deilig pizzavarianter.
Jeg laget en enkel pizzadeig, jeg bruker kun italiensk hvetemel. Det får man tak i på Centra eller andre velassorterte butikker. Kveldens pizza hadde følgende fyll:
Tomatsaus (en boks italienske finhakkete tomater, salt, chiliflak, 2 sp olivenolje), pizzaost, fersk mozerella, pepperoni, hvit løk skåret i tynne skiver og finskåret store kapers. Nam-nam.
Jeg kjevler ut pizzadeigen enten i porsjonspizzaer eller en stor pizza. Bunnen må være veldig tynn. Forsteker bunnen i ovnene på grill- eller pizzaelement til deigen er lys brun. Har så på fyllet og steker dette til osten er smeltet (5-10 min) på grill eller pizzaelement.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits