Jordbærsuppe

Jordbærsuppe kan kanskje høres litt kjedelig ut. Hos meg kom det et sukk hos noen av familiemedlemmene da jeg sa at dagens dessert er jordbærsuppe. Men de skulle ha visst. For det er kjempegodt. Og så kan man ha det sammen med sjokoladekake og da blir det ennå mer snadder. Uansett, suppen er veldig god alene også.


Foto: Rimmis

Man gjør følgende:

1 kurv jordbær
5 dl vann
1/2 dl sukker (her kan man erstatte sukkeret med agave sirup)
1 vaniljestang
2 hele anis
Mynte (ca. 1 sp)
Appelsinsaft fra 1/2 appelsin

Sett bort halvparten av jordbærene og del resten i grove biter som man har sammen med de øvrige ingrediensene. Kok opp og la koke i 15 min. Avkjøl helt før man siler suppen. Ha suppen i en stor bolle sammen med resten av jordbærene som er skåret i små terninger. La det stå i kjøleskapet i minst en time før servering. Da får smakene satt seg. Så er det bare å servere i glass eller tallerkner.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits