Kamskjellmousse i en eple/skalldyrsuppe

Dette er en helt nydelig forrett. Skikkelig festmat og den imponerer garantert. Det er mange spennende smaker og bare nam-nam. Jeg syntes ofte kamskjell kan bli litt ensformig s denne oppskriften bryter med den flelsen. Her er det en helt ny mte servere kamskjell p.

Man trenger:
300 g kamskjell
Salt og pepper
1 egg
2 dl kremflte
1 Granny Smith eple
1 sjalottlk, hakket
1 ts smr
1 dl hvitvin
3 dl god skalldyrkraft (denne kan man lage av f.eks. rekeskall)
2 ss lett crme frache
Litt rdlk, skivet
4 ts kaviar
Kjrvel til pynt

1. Miks kamskjellene med salt, pepper og egg i en kjkkenmaskin. Tilsett kremflten i en tynn strle. Fordel rren i fire smurte ovnsformer og stek i vannbad i ovn ved 120 C til mousselinen har en innertemperatur p 45 C.

2. Skjr eplet i terninger eller kuler. Surr noen av terningene sammen med lk i smr. Hell over vin og kraft og kok opp. Ha i crme frache og kjr suppen jevn med stavmikser. Sil suppen og smak til med salt og pepper. Tilsett resten av epleterningene.

3. Ta kamskjellmoussen ut av formene og sett midt i fire dype tallerkener. Hell suppen rundt moussenog pynt med lk, kaviar og kjrvel.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits