Åpen lasagna

Dette er en vinner. Så utrolig godt. Det er ikke så vanskelig å lage, men man må ha god pasta. Det er ikke så lett å få tak i ferske lasagnaplater, men jeg har funnet noen veldig gode på Centra. Ellers så kan man jo lage det selv.

Denne lasagnaen bakes ikke i ovnen og den lages rett på tallerkenen som en porsjonslasagna. Hva man har i som fyll begrenses jo bare av kreativiteten. Selv tenker jeg på italia og de smakene jeg sitter igjen fra sommerens deilige ferie. Så min åpne lasagna er fylt med parmaskinke, bechamelsaus med MASSE parmesan, en god tomatsaus, marinerte paprikastrimler, soltørkede tomater og asparges.

Tomatsausen og bechamelsausen finner man i denne oppskriften på Lasagna fra Montelupe. Paprikaen baker man under grilleelement i ovenen til den er svidd i skinnet. Så legger man paprikaen i en pose til den er avkjølt. Da er det bare å dra av skinnet. Skjær paprikaen i tynne skiver og mariner med olivenolje, salt, pepper og olivenolje.

Når alle ingrediensene er laget ferdig starter man å legge opp lasagnaen. Merk at når den er lagt opp må man begynne å spise. Denne kan man ikke lage i forveien.

Jeg startet med behamelsaus, deretter en ferdig kokt  lasagnaplate, så litt tomatsaus, så lasagnaplate, deretter parmaskinke. Sånn er det bare å holde på til man syntes man har en stor nok porsjon. Jeg lover, dette er bare utrolig godt.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits