Biff Stroganof
Biff Stroganof er en deilig høst eller vinter rett. Masse smak og kjempegodt. Jeg lager den ofte dagen etter at vi har hatt kjøttfondue for det blir alltid kjøtt til overs. Kjøttet er da kjempegodt for det har fått marinere i flere dager. Jeg bruker bare indrefilet til kjøtt fondue, dermed blir det indrefilet til biff stroganoff. Jeg kan love at det er kjemepegodt. Kjøttet marineres i en god hvitløkmarinade (her kan man lage sin egen marinade eller kjøpe en ferdig). Jeg har også marinaden i gryten.
Antall porsjoner: 4
800 g biffkjøtt i strimler
1 hakket løk
1 fedd hvitløk
Rød chili (mengde etter ønske)
2 ss smør til bruning
1 ts salt
½ ts pepper 1 sp buljongpulver
½ ts paprikapulver
4 ss tomatpuré
1/2 ts brunt sukker
1 dl rødvin
2 dl seterrømme
4 ss lettrømme
Skjær kjøttet i store strimler, (0,5 x 6 cm). Brun kjøtt først i smør. Tilsett så hakket chili, løk og hvitløk og stek videre. Ha så i resten av marinaden.Tilsett krydder, deretter tomatpuré. Ha i rødvin og rømme og la retten koke i 30 min til kjøttet er mørt.
Et lite tips er å tilsette et par dråper flytende Hickory (smaker litt røkt). Det gir den lille ekstra spissen på retten. Men man kan fint greie seg uten. Server med ris og salat.
Foto: Rimmis