Biff Stroganof

Biff Stroganof er en deilig høst eller vinter rett. Masse smak og kjempegodt. Jeg lager den ofte dagen etter at vi har hatt kjøttfondue for det blir alltid kjøtt til overs. Kjøttet er da kjempegodt for det har fått marinere i flere dager. Jeg bruker bare indrefilet til kjøtt fondue, dermed blir det indrefilet til biff stroganoff. Jeg kan love at det er kjemepegodt. Kjøttet marineres i en god hvitløkmarinade (her kan man lage sin egen marinade eller kjøpe en ferdig). Jeg har også marinaden i gryten.

Antall porsjoner: 4

800 g biffkjøtt i strimler
1 hakket løk
1 fedd hvitløk
Rød chili (mengde etter ønske)
2 ss smør til bruning
1 ts salt
½ ts pepper 1 sp buljongpulver
½ ts paprikapulver
4 ss tomatpuré 
1/2 ts brunt sukker
1 dl rødvin
2 dl seterrømme
4 ss lettrømme

Skjær kjøttet i store strimler, (0,5 x 6 cm). Brun kjøtt først i smør. Tilsett så hakket chili, løk og hvitløk og stek videre. Ha så i resten av marinaden.Tilsett krydder, deretter tomatpuré.  Ha i rødvin og rømme og la retten koke i 30 min til kjøttet er mørt.
Et lite tips er å tilsette et par dråper flytende Hickory (smaker litt røkt). Det gir den lille ekstra spissen på retten. Men man kan fint greie seg uten. Server med ris og salat.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits