Knekkebrød

Jeg har vel aldri trodd jeg skulle lage mitt eget knekkebrød, men etter å ha smakt "Krølle's" hjemmelagde knekkebrød så var det ingen vei utenom. Det var bare så utrolig godt og det er kjempelett å lage. Hvem skulle trodd det :-) Og ikke minst, det er jo supersunt. Så nå har jeg laget min første posjon med knekkebrød. Og her kan man virkelig bruke alt fra ost til deilig pateer, smøreoster, dipper, ja hva som helst. Og jeg har laget en deilig dipp som består for det meste av cashewnøtter. Dette er etter oppskrift fra Wenche, min "RawFood inspirator". Det gledelige er at jentene mine også syntes dette smakte godt. Farvel potetgull, velkommen knekkebrød :-)


Foto: Rimmis

Her er oppskriften:
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
1 sl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
2 1/2 ts salt
3 1/2 dl siktet speltmel
1 ts bakepulver
2 dl vann
1 dl rapsolje

Bland alt det tørre godt. Ha deretter i det våre og bland godt i en kjøkkenmaskin. Del deigen i to. Legg en del på et bakepapir. Dryss over litt mel. Ha så over et nytt bakepapir og kjevel ut til deigen er helt tynn. Gjenta med den andre delen. Ha en del av gangen i ovnen på 200 grader i 15-20 min. Del opp i biter med en gang den er ute av ovnen (før den blir kald). La knekkebrødene bli kalde før de legges i en lufttett boks.
Sammen med dette knekkebrødet er det kjempegodt med en "cahewnøttsmøreost". Det er også spesielt godt med rømme, spekeskinke og litt rødløk.


Foto: Rimmis

Blogglisten

5 kommentarer

KB

25.09.2010 kl.19:25

Kjempefin blogg! Ha en strålende kveld :-)

Tone F.

08.10.2010 kl.12:56

Takk for tips om sunt, godt og lettlaget knekkebrød! I mangel av speltmel brukte jeg sammalt rug (halvparten fin og grov), men fulgte ellers din oppskrift. Kjempegodt. Siden jeg ikke fant noen passende lufttett boks for lagring, la jeg alt i en pose og puttet i fryseboksen. Bitene er så tynne at de kan spises nesten rett fra fryseren - og smaker like godt!

Monica

16.10.2010 kl.01:12

Nam, disse vil jeg prøve

Ida-Maria

09.03.2012 kl.05:32

Hei, jeg lager masse knekkebrød men disse var litt annerledes og kjempegode! Tusen takk for oppskrift :-)

Rimmis

18.03.2012 kl.16:16

Ida:Jentene mine elsker disse knekkebrødene og jeg skal igang med en ny ladning snart

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits