Saus til gåselever

En skikkelig god og lettlaget saus til gåselver er en blanding av finhakket sjalotteløk og finhakket tørket aprikos. Det er viktig å ha noe søtt til gåselever og denne blandingen er kjempegod. Og til denne retten lager jeg også en portvinsirup.

Løk/aprikosblanding to to skiver gåselever:
2 sjalotteløk
3 tørket aprikoser
1/2 dl vann
1/2 ts honning
litt salt og pepper

Skjær løk og aprikoser i små biter. Stek i smør (1 ts) og ha deretter i vannet og honning, salt og pepper. Kok inn på middels varme til blandingen hr en fast kosistens (ca. 20 min).

Portvinsirup:
1 dl vann
1/2 dl sukker
1/2 dl portvin

Kok inn sukker og vann til det er "sirupaktig". Ha så i portvin og kok inn. Avkjøl.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits