Gåseleverpate

Her kan man bruke gåselever eller kyllinglever. For mange er det en barriere å lage egen pate eller leverpostei, men det er veldig enkelt nå når man har foodprosessor. Jeg laget denne på 5 minutter og pateen kan fryses. Denne gangen hadde jeg fått tak i fersk gåselever så dette ble "luksusvarianten". Man kan også bruke kyllinglever.

Til 3 små former brukte jeg:

100 g gåselever
100 g smeltet smør
Salt og pepper
1 egg
1 most hviløkfedd

Bland alt godt i en foodprosessor og ha i små porsjonsformer eller en større form. Stek i vannbad i 1 time på 170 grader. Avkjøl. Server med en god saus, godt brød, lunken eller kald.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits