Åpen lasagna - versjon 2

Åpen lasagna, som jeg har skrevet om tidligere, er bare utrolig godt og spennende. Muligheten for å variere ligger kun i en egen fantasi. Denne gangen laget jeg den med noen av høstens råvarer, kantarell. Nydlig.

Til denne lasagnaen brukte jeg til to personer:
3 store ferske lasagnaplater (man får det i spesialbutikker eller Centra, eller lager selv). Det er viktig med god pasta.
2 dl fersk kantarell, stekt i smør og krydret med salt og pepper
3 sjampinjonger, stekt i smør sammen med kantarell, og krydret med salt og pepper
1 gul paprika uten skinn, grillet slik at det ble lett å fjerne skinnet. Skåret i strimler
God italiensk skinke, gjerne parmaskinke eller annen lignende skinke

Hvit saus:
4 ss smør
6 ss mel
1 dl hvitvin
10 dl melk
3 dl parmesan, raspet
1 ts Maldoonsalt
1 klype tørket chiliflak

Smelt smøret ig ha i mel. Tilsett hvitvin sakte og deretter melken. Når sausen er fin og jevn ha i parmesan og krydder. Sausen skal ikke være for tykk. Sett tilside i gryten.

Tomatsaus:
4 dl tomatsaus (ferdig på flaske)
1 ts Maldoonsalt
1 klype tørket chiliflak
1 sp finhakket basilikum

Anrett lasagnaen lagvis, som på bildet. Server med en god italiensk rødvin som f.eks. en Chianti.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits