Åpen lasagna - versjon 2
Åpen lasagna, som jeg har skrevet om tidligere, er bare utrolig godt og spennende. Muligheten for å variere ligger kun i en egen fantasi. Denne gangen laget jeg den med noen av høstens råvarer, kantarell. Nydlig.
Til denne lasagnaen brukte jeg til to personer:
3 store ferske lasagnaplater (man får det i spesialbutikker eller Centra, eller lager selv). Det er viktig med god pasta.
2 dl fersk kantarell, stekt i smør og krydret med salt og pepper
3 sjampinjonger, stekt i smør sammen med kantarell, og krydret med salt og pepper
1 gul paprika uten skinn, grillet slik at det ble lett å fjerne skinnet. Skåret i strimler
God italiensk skinke, gjerne parmaskinke eller annen lignende skinke
Hvit saus:
4 ss smør
6 ss mel
1 dl hvitvin
10 dl melk
3 dl parmesan, raspet
1 ts Maldoonsalt
1 klype tørket chiliflak
Smelt smøret ig ha i mel. Tilsett hvitvin sakte og deretter melken. Når sausen er fin og jevn ha i parmesan og krydder. Sausen skal ikke være for tykk. Sett tilside i gryten.
Tomatsaus:
4 dl tomatsaus (ferdig på flaske)
1 ts Maldoonsalt
1 klype tørket chiliflak
1 sp finhakket basilikum
Anrett lasagnaen lagvis, som på bildet. Server med en god italiensk rødvin som f.eks. en Chianti.
Foto: Rimmis