Kamskjell med nydelig saus

Dette er en deilig forrett. Den lages raskt og den smaker helt nydelig. Jeg dikk tak i ferske kamsjell og det er jo utrolig godt. Det er ikke s vanskelig renske et kamskjell. Det viktigste er ha en skarp, tynn kniv som man frer inn langs den tynne siden p kamskjellet. Da skjrer man over muskelen og skjellet nes. Pass p ha kniven s langt opp mot den flate siden som mulig slik at kamskjellet ikke blir skret over p midten. Fjern rognen og muskelen og legg dette til side. Resten kan kastes. Bruk den dype delen av skjellet til servere denne retten i.


Foto: Rimmis

Lag sausen slik (to porsjoner):

1 dl flte
0,3 dl hvitvin
1 ts smr
et par drper sitron
salt og pepper

Kok inn vinen til det halve, tilsett flte og kok til det tykner. Tilsett s smret og rr om. Ta av platen og tilsett sitron, salt og pepper.

Krydre kamskjell og rogn med litt salt og pepper. Stek frst rognen et par minutter. S stekes kamskjellet 1/2 minutt p hver side. Legg s i sausen i hvert skjell. Legg i rognen og kamskjellet og topp med litt bechamelsaus (denne laget jeg til den pne lasagnaen). Hvis man ikke lager bechamelsausen s kan man toppe med litt raspet parmesanost. Stek p grillelement et par minutter.
Til servering ha p litt spirer eller karse og lakserogn. Det ser lekkert ut.

Blogglisten

2 kommentarer

funderier

02.10.2010 kl.12:23

Ser spennende ut. Jeg tillot meg printe oppskriften ut. Skal prve den s snart jeg kan.

God helg.

allis

02.10.2010 kl.13:00

h s deilig dette hrtes ut. Har aldri laget noe snt eg, men har smakt det og guuud for en herlig forrett;-)

Ha en fin lrdag videre

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits