Tunfisk med nudler og grønnsaker

Det ble en deilig tunfisk middag etter en økt med Zumba trening. Når jeg spiser middag etter trening føler jeg for å spise noe sunt. Og det er bra for jeg er supersulten etter en hard økt.
Denne gangen hadde jeg et stykke tunfisk liggende i fryseren så jeg tinte det i kjøleskapet over natten. La det i en marinade hele dagen og i kveld kunne jeg høste fruktene.

Marinade:
1/2 dl soayasaus
2 sp mirin (søt) eller honning (flytende)
et par dråper sesamolje
1/4 dl sushieddik (vineddik)
2 sp ketchap manis
1 t sambal olek (chilisaus)
koriander
rød chili
vårløk

Bland marinaden og legg i tunfisken. Gjerne over natten. Stek tunfisk et par minutter på hver side. Den blir beste når den er rå i midten.

Tilbehør:
Agurk (tynne strimler)
Gulrot (tynne strimler)
Vårløk (tynne strimler)
Kokte risnudler
Koriander

Stek grønnsakene i pannen hvor du har stekt tunfisken. Stek i et par minutter mens du rører hele tiden. Tilsett marinaden (la det være igjen litt til å ha over fisken).
Anrett på tallerken og legg på fisken. Ha over resten av sausen og strø på litt sesamfrø.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits