Croque monsieur

Croque monsieur er et varmt smørbrød med skinke og ost (gjerne gruyère), som stekes eller grilles. I blant dyppes brødet i pisket egg først. Croque monsieur har sin opprinnelse i Frankriket som hurtigmat på kafèer og barer.
Hver gang vi reiser til Paris starter vi oppholdet med en Croque på Cafe Flore. Den er ikke den beste i verden og heller ikke den billigste, men hele stemningen, og også smaken, er verdt det. Helt herlig.


Croque monsieur på Cafe Flore.
Foto: Rimmis

En Croque monsieur er ikke vanskelig å lage. To skiver godt brød smøres med smør på den ene siden og Dijon sennep på den andre (gjøres like på begge sidene. I midten legges en skive god skinke. Så steker man smørbrødene på begge sider med smørsiden ut. Når de er brune legges smørbrødet på en ildfast tallerken. Strø over godt med ost og grill i ovnen. Server gjerne med en grønn salat.

Her er min Croque monsieur.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits