Asiatisk salat

Her forleden fikk jeg skikkelig lyst på noe asiatisk, men jeg hadde ikke noe godt å lage et helt måltid av. Men lysten var så sterk at jeg måtte tenke kreativt. Jeg hadde litt rød rogn igjen fra helgen så det kunne jeg bruke. Og jeg hadde soyasaus og grønnsaker. Så da ble den en enkel, men veldig god asiatisk salat. Så fikk kroppen mim det den trengte. God, sunn og asiatisk mat.
Salaten er ikke nok til et helt måltid for seg selv, men som et mellommåltid, eller tilbehør til sjømat så er den super.

Jeg blandet:
Rogn
Agusk (strimlet med ostehøvel)
Rød løk (skåret i syltynne skiver)
Vårløk i tynne strimler
Crisp salat i tynne strimler
Fersk koriander

Alt blandes med en dressing som marinaden jeg brukte på tunfisken her forleden.

Dressing (bruk den mengden som passer og ha resten i kjøleskapet. Den holder iallefall en uke):
1/2 dl soayasaus
2 sp mirin (søt) eller honning (flytende)
et par dråper sesamolje
1/4 dl sushieddik (vineddik)
2 sp ketchap manis
1 t sambal olek (chilisaus)
koriander
rød chili
vårløk


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits