Elg indrefilet med plommesaus

Elg indrefilet med plommesaus er en helt r kombinasjon. Dette er skikkelig festmat. Sjelden har jeg laget en saus som har passet bedre til kjtt. Og det er ikke bare til egl denne sausen passer. Alt rdt kjtt passer sammen med min plommesaus. Det er bare hive seg p, det er ikke vanskelig i det hele tatt.

Til 4 personer:

ca. 800 g elg indrefilet
salt og pepper
4 ss finhakket timian
smr til steking
1 dl vann

La kjttet ligge ute en times tid. Ha p salt og pepper og stek det brunt i pannen. Ha p finhakket timian og legg i en ildfast form. Kok ut pannen med vannet og dette sammen med kjttet. Stek i ovnen p 125 grader til kjttet har en temperatur p ca. 60-65 grader. Da er det, etter min mening, helt perfekt. Rosa, men ikke rtt. La kjttet ligge ca. 15 min fr servering. Hell av stekeskyen og spar til sausen.

Plommesaus:
6 plommer
1 ts balsamicoeddik
1/2 dl vann
1 sp brunt sukker
1/2 ts salt ( gjerne Himalaya eller Maldoon)
1/4 ts chiliflak
stekeskyen fra kjttet

Del plommene i biter, kok plommene sammen med vann og brunt sukker. Ha i balsamicoeddik. La det koke under omrring til plommene er innkokt. Salt og peppre (chiliflak) etter smak. Ha i stekeskyen.

Server med fltegratinerte poteter og sukkererter.


Foto: Rimmis

Blogglisten

n kommentar

KB

23.10.2010 kl.20:40

Kjempefin blogg! Ha en strlende kveld, og en fin helg videre :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits