Curry gryte "retro style"

Da jeg var liten laget moren min av og til en currygryte som jeg syntes var skikkelig eksotisk og utrolig god. Den gangen (70-, tidlig 80 tallet)var det jo ingen indiske restauranter i byen og denne maten var eksotisk. Og s var det s godt med mandarin p boks. Det var jo noe av det beste jeg kunne f.
N har jeg laget det samme til min familie og noen likte det veldig godt, mens en litt "matvanskelig" yngstemann holdt seg til bananene og mandarinene. Selv fikk jeg masse minner tilbake og jeg syntes det var utrolig godt. Snaddermat.

Jeg brukte flgende (dette holder til 4-6 personer):

900 g ytrefilet
1 lk finhakket
2 hvitlkfedd, finhakket
4 dl kokosmelk
2 dl matflte
1/2 ts koriander (pulver)
1 ts currypulver
1 kanelstang
2ts brunt sukker
1/2 ts garam masala
1 ts tomatpuree
1/2 terning kjttbuljong
1 dl vann
2 sp currypaste (her kan man velge mild eller sterk)
3 ss kesam
1/2 ts salt

Stek kjttet i en gryte. Nr det er brunet ta det ut av gryte. Stek lk og hvitlk et par minutter og tisett currypaste og tomatpuree. Stek dette enda noen minutter fr kjttet tilsettes. La det surre 2-3 minutter. Ha i resten av de trre krydderne. Nr dette er blandet godt med kjttet ha i resten av ingrediensene. Rr godt og la det hele smkoke et par timer.
Server med skler med banan, mandariner (p boks), cashewntter, kokos, rosiner, mango chutney, finhakket chiliog kokt ris.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits