Curry gryte "retro style"

Da jeg var liten laget moren min av og til en currygryte som jeg syntes var skikkelig eksotisk og utrolig god. Den gangen (70-, tidlig 80 tallet) var det jo ingen indiske restauranter i byen og denne maten var eksotisk. Og så var det så godt med mandarin på boks. Det var jo noe av det beste jeg kunne få.
Nå har jeg laget det samme til min familie og noen likte det veldig godt, mens en litt "matvanskelig" yngstemann holdt seg til bananene og mandarinene. Selv fikk jeg masse minner tilbake og jeg syntes det var utrolig godt. Snaddermat.

Jeg brukte følgende (dette holder til 4-6 personer):

900 g ytrefilet
1 løk finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
4 dl kokosmelk
2 dl matfløte
1/2 ts koriander (pulver)
1 ts currypulver
1 kanelstang
2 ts brunt sukker
1/2 ts garam masala
1 ts tomatpuree
1/2 terning kjøttbuljong
1 dl vann
2 sp currypaste (her kan man velge mild eller sterk)
3 ss kesam
1/2 ts salt

Stek kjøttet i en gryte. Når det er brunet ta det ut av gryte. Stek løk og hvitløk et par minutter og tisett currypaste og tomatpuree. Stek dette enda noen minutter før kjøttet tilsettes. La det surre 2-3 minutter. Ha i resten av de tørre krydderne. Når dette er blandet godt med kjøttet ha i resten av ingrediensene. Rør godt og la det hele småkoke et par timer.
Server med skåler med banan, mandariner (på boks), cashewnøtter, kokos, rosiner, mango chutney, finhakket chili og kokt ris.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits