Lasagna Bolognese

Lasagna bolognese er noe av det beste jeg vet. Av og til blir jeg s fysen p det at jeg bare "m ha det". Det passer kjempegodt p en flott hstdag, vel det passer jo egentlig alltid, men det er jo ganske kraftig mat s jeg liker det godt p mrke kvelder.

Bolognesesaus:
400 g karbonadedeig (jeg bruker aldri kjtt deig)
1 lk, finhakket
2 fedd hvitlk, finhakket
1/2 stangselleri, finhakket
1 boks tomater (gjerne italienske. Mutti har gode tomater)
200 g tomatpuree
1 dl vann (kan erstattes med rdvin)
1 t brunt sukker
salt og pepper (gjerne chiliflak)
1/4 ts currypulver

Stek kjttdeigen brun. Ha i lk, hvitlk og stangselleri og stek noen minutter. Ha i resten av ingrediensene. La det hele koke i 10-15 minutter.

Bechamelsaus:
6ss smr
6 ss hvetemel
8 dl varm melk
6 ss hvitvin (kan slyfes)
muskatntt
salt og pepper (gjerne chiliflak)
1 dl nyrevet parmesan

Smelt smret, rr i melet og kok i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og hell i melk og flte under stadig omrring med visp. Kok det under svak varme i 2-3 minutter. Smak til med salt og revet muskat.

Legg lagvis, og start med bolognesesausen og litt av behamelsausen. Dekk med lasagnaplater. Gjenta 3 ganger. Toppen skal vre et godt lag med behamelsaus.

Stek i ovenen p 225 grader i ca. 40 minutter. Bruker man ferske lasagnaplater holder det med ca. 30 minutter.


Foto: Rimmis

Blogglisten

n kommentar

Annette

25.10.2010 kl.14:24

Nam nam :) Lasagne er s godt :) Jeg skal faktisk ha det til middag idag =)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits