Lasagna Bolognese

Lasagna bolognese er noe av det beste jeg vet. Av og til blir jeg så fysen på det at jeg bare "må ha det". Det passer kjempegodt på en flott høstdag, vel det passer jo egentlig alltid, men det er jo ganske kraftig mat så jeg liker det godt på mørke kvelder.

Bolognesesaus:
400 g karbonadedeig (jeg bruker aldri kjøtt deig)
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 stangselleri, finhakket
1 boks tomater (gjerne italienske. Mutti har gode tomater)
200 g tomatpuree
1 dl vann (kan erstattes med rødvin)
1 t brunt sukker
salt og pepper (gjerne chiliflak)
1/4 ts currypulver

Stek kjøttdeigen brun. Ha i løk, hvitløk og stangselleri og stek noen minutter. Ha i resten av ingrediensene. La det hele koke i 10-15 minutter.

Bechamelsaus:
6 ss smør 
6 ss hvetemel 
8 dl varm melk 
6 ss hvitvin (kan sløyfes)
muskatnøtt
salt og pepper (gjerne chiliflak)
1 dl nyrevet parmesan

Smelt smøret, rør i melet og kok i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og hell i melk og fløte under stadig omrøring med visp. Kok det under svak varme i 2-3 minutter. Smak til med salt og revet muskat.

Legg lagvis, og start med bolognesesausen og litt av behamelsausen. Dekk med lasagnaplater. Gjenta 3 ganger. Toppen skal være et godt lag med behamelsaus.

Stek i ovenen på 225 grader i ca. 40 minutter. Bruker man ferske lasagnaplater holder det med ca. 30 minutter.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

Annette

25.10.2010 kl.14:24

Nam nam :) Lasagne er så godt :) Jeg skal faktisk ha det til middag idag =)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits