Sashimi forrett

En nydelig forrett som en superrask lage. Det som gjr denne retten er sausen. Det er en slags Ponzu saus, laget ut fra min egen fantasi. Retten ser deilig og ut og den smaker deilig. Og den er sunn og ikke fetende. Det gjr jo ingen ting. Et lite bonus, tenker jeg.

Sausen:
1/2 dl soyasaus
3 sp Mirin (st japans saus. Kan bruke smeltet honning istedet)
3 sp sushieddik
et par drper sesamolje (her m det bare vre noen f drper ellers s blir smaken alt for sterk)
2 sp st chilisaus
litt finhakket chili og vrlk

Bland alt til sausen og la st en liten stund.

Til sashimi brukte jeg denne gangen Salma laks, kamskjell og scampi. Jeg stekte scampi i litt ojle og blandet til slutt inn litt st chilisaus. Fr man anretter m scampiene bli kalde.
Skjr fisken i passe sm skiver. Scampi deles i 3. Ha p saus p en tallerken. Legg fisken litt utover. Ha s p litt rd rogn her og der. Legg ogs p litt lettkokt asparges og noen biter agurk (uten skall). Det er godt meg litt frisk koriander til pynt (det hadde ikke jg denne gangen).
S er det bare servere og nyte den gode smaken.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits