Tagliatelle med grønnsaker og skinke

Denne retten krever god pasta. Fersk tagliatelle eller en god tørket. Da må man opp i pris, men det er bare sånn det er. Dette er en typisk italiensk pasta hvor smakene kommer godt frem. Og så tar det maks 5 minutter å lage etter at pastaen er kokt. Skikkelig enkelt, men du så godt.

Til denne retten trenger man (jeg skriver ikke mengde her for det er bare å bruke den mengden man ønsker):

Fersk eller god tørr tagliatelle. Kok denne til al dente (ikke helt myk)

Mens pastaen koker gjør du klar de andre ingrediensene som er:
Grønn asparges
Sukkererter
Disse kokes 2-3 minutter i lettsaltet vann. Del dem opp i passe støre biter. Jeg skråkjærer dem for da ser det lekkert ut.

Skjær vårløk i ca. 1 cm store biter. Også her skråskjærer jeg.
Finhakk rød chili og hvitløk
Rasp fersk parmesam med ostehøvel slik at det blir litt større biter.
Legg ønsket mende god kapers i en skål.
Riv opp ønsket mengde god skinke (jeg brukte denne gangen serranoskinke)

Når pastaen er ferdig kokt helles vannet ut. Ha over god olivenolje, godt salt (himalaya) og litt pepper. Bland inn alle ingrediensene, men ha igjen litt parmesan og skinke som legges over til slutt. Bland godt og legg på en tallerken. Pynt med resten av parmesanen og skinken, og gressløk eller basilikum.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits