Villsvinstek

Villsvinstek er ikke dagligkost. Faktum er at jeg aldri har laget det fr, men jeg har spistvillsvin flere ganger i Italia, nrmere bestemt i Piemonte. Vi spiste en villsvinstek som hadde marinert i fem dager og deretter stekt i en vedovn. N har jo ikke jeg en vedovn, men jeg tenkte jeg skulle eksperimentere litt med en villsvinstek jeg har hatt liggende en stund i fryseren. Og jeg eksperimenterer ikke nr jeg skal haa gjester s dette ble en lrdagsmiddag hvor familien var "prvekluter".
Hva gjorde jeg s med steken? Vel det var jo bare lage en marinade som jeg tenkte kunne passe og marinerte steken i 5 dager. Snudde den et par ganger i dgnet.

Marinade til en stek:
2/3 flaske tung rdvin
1/2 dl blbrsaft
1/4 dl soyasaus
1/2 rd chili, finhakket
1 hvilkfedd, finhakket
1 rd lk i litt store biter
1 stor gulrot skret i skiver
3-4 sp fersk timian
3 sp olivenolje
1 sp tomatpuree

Nr steken er ferdig marinert (hos meg 5 dager, men man kan jo selvflgelig marinere kortere), s steker man den i panne med smr slik at den blir godt brunet p alle kanter. Legges i en ildfast form eller aller helst en Rommertopf. Hell over marinaden (som n er silt). Skjr p store biter av 1 stor lk eller 2 sm, skiver av en stor gulrot og biter av f.eks. klrot eller pastinakk. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og stek i ovnen i1 1/2 timer p 180 grader. Ta steken ut av formen og pakk inn i aluminiumsfolie. La hvile 15 min. I mellomtiden tar man grnnsakene ut av marinaden og legger til side. Marinaden inn og bruk denne som saus. Smak til med salt og pepper. Serveres med hjemmelaget potetmos, potetkake, kokte poteter, eller ris.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits