Hjemmelaget ravioli

Hjemmelaget pasta er ikke så fryktelig vanskelig. Og til ravioli behøver man heller ikke en pastamaskin. Man kan kjvele ut deigen. Trikset med å få til pasta er å ha en god deig som har blitt eltet lenge nok. Jeg pleier å lage min i en kjøkkenmaskin (fy, man skal vel egenlig elte for hånd). Jeg lar maskinen elte deigen i ca. 5 minutter. Så har jeg deigen i en plastpost i kjøleskapet en times tid før jeg kjevler ut pastaen (jeg bruker en pastamaskin).

Deig til pasta:
3 egg
ca. 300-350 g hvetemel (jeg bruker italiensk mel)
2 ts olivenolje
Elt deigen til den er myk og smidig og slipper taket i bollen.

Fyll til ravioli:
1 boks cottage cheese (her kan man selvfølgelig bruke ricottaost, men det hadde jeg ikke denne gangen)
4 gode never spinat
1 hvitløkfedd
3 skiver skinke, finhakket
Salt og pepperflak
2 dl revet parmesan

Finhakk spinat og forvell sammen med hvitløk til spinaten har "falt sammen". Bland alle ingredienser godt.

Når pastaen er klar kjevler man ut pastaen i lage strimler med ca. 5 ca bredde og så lang man har plass til.  Legg på fyllet, ca 1 stor ts pr. ravioli. Dekk med en ny pasta"strimel" og klem sammen. Skjær opp mellom hver ravioli. Kokes i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Sil pastaen og bland i litt god olivenolje. Server med en god tomatsaus og parmesan.

Her er to alternative tomatsauser:

Tomatsaus 1:
10 store, gode tomater
1 hvitløkfedd
1 rød chili
4 sp god olivenolje
Salt og pepperflakes (chilipepper) eller vanlig pepper
Ha alt i en gryte og småkok i ca. 15 minutter.

Tomatsaus 2:
4 dl tomatpuree (Italiensk, ferdig på flaske)
1/2 løk, finhakket
1 ts Maldoonsalt
1 klype tørket chiliflak
1/2 dl fløte
Stek løken i litt olje til den er blank. Ha i tomatsausen og kok noen minutter. Tilsett fløte og krydder og la det hele småkoke i ca. 15 minutter.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

Det skal jeg jommen prøve å lage en dag. Det er jo så godt :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits