Rimmis' makroner

Noe av det beste vi kan f i Paris erFranske Makroner. Tidligere kjpte vi med oss disse hjem i mengder for de er jo bare s gode. Men n har jeg endelig funnet ut hvordan jeg lager dem, og da er mulighetene uendelige. Jeg startet med lage sjokolademakroner,og n skal jeg utforske pisasj, jordbr, mint, aprikos, og s mye mer. Dette blir jo en flott julegave. Skikkelig gy f det til. Og s smaker de kjempegodt. Mini mente at de var bedre enn de vi kjper i Paris. N er nok hun lett pvirkelig, men skal jeg si det selv s var disse skikkelig gode.

Ingredienser til ca. 30-35 makroner:
240 g melis
140 g finmalte mandler uten skall (viktig at mandlene er helt finmalte)
3 eggehviter
2 sp kakaopulver

Stivpisk eggehviten. Bland inn mandler, melis og kakaopulver forsiktig. Rren skal vre litt klissete.Fordel rren ut p et bakepapir med en teskje, med ca. 3 cm mellomrom mellom hver makron. La makronene ligge iromtemperatur i ca. 15 min fr de stekes i ovnen p 140 grader i 35 minutter. Nr de er ferdige er det viktig at de blir helt kalde fr man legger p fyllet som skal vre i midten.

Smrkrem:
200 g usaltet smr
4 sp kakaopulver
2 ts vaniljepulver
5 sp melis
1 sp flytende honning

Rr alle ingredienser sammen og sett i kjleskapet til dette skal legges p makronene. Nr makronene er helt kalde tar man ca. 1 ts av smrkremen p den ene delen av makronen og legger den andre over og klem sammen veldig forsiktig. Disse blir beste hvid de fr vrei kjleskapet en dag eller to. S er det bare hengi seg til disse nydelige franske makronene.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits