Finnbiff

Dette er snaddermat. Passer en mørk høstkveld. Jeg syntes Finnbiff er en av de beste gryterettene jeg kan få. Problemet er at jeg alltid spiser meg for mett av dette for jeg syntes det er så godt. Jeg lar min finnbiff koke i flere timer. Da blir smaken veldig god og fyldig. Til min finnbiff har jeg masse ingredienser men det meste har man som regel i huset. Det er mange som har sopp i sin finnbiff, men jeg syntes det er best uten. Soppen blir bare fyllmasse, syntes jeg. Det er så godt med kjøttet i seg selv så jeg vil heller ha mer kjøtt, enn sopp. Men for all del, mange vil også ha sopp i gryten og da anbefaler jeg store biter.

Jeg bruker dette til 4 personer:
1 sp smør
1 sp rapsolje
800 g reisdyrskav 
ca. 3 sp finhakket bacon
2 løk, finakket
1 hvitløk finhakket
1/2 rød chili finhakket
8 knuste enebær
2 skiver geitost
3 ts ripsgele
3 ts tyttebærsyltetøy
1 ts salt
1 ts buljongpulver
1 sp blåbærsaft
1 ts tomatpuree
3 dl fløte
1 beger rømme

Stek kjøttet i smør og olje til det er helt brunt. Ha i løk, hvitløk og chili og rør et par minutter. Ha i fløte og rømme og rør inn. Ha i resten av ingrediensene og bland godt. Sett på lokk og la gryten småkoke i 1 1/2 time. Server med ris og grønne grønnsaker. Det er også godt med ripsgele eller tyttebær.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits