Tomatsalsa

Når vi skal ha taco lager jeg ofte min egen salsa. Den er så utrolig mye bedre enn de man kjøper. Min hjemmelagde tomatsalsa er også god til annen mat enn taco. Prøv den sammen med fisk, gjerne stekt torskeloin, eller laks. den er selvfølgelig også god som dipp og til grillet kjøtt. Og selvfølgelig til annen type meksikansk mat som f.eks Quesedilla. Salsaen blir aller best hvis den lages noen timer før den skal spises.


Taco med soft torilla (salsa på toppen)
Foto: Rimmis


Til ca. 4 dl. bruker jeg:

10 mellomstore tomater
1/2 rød løk
1 hvitløkfedd
1/2 grønn paprika
1/2 rød paprika
1 rød chili
3 sp fersk koriander
Salt og pepper
Saften av en lime
4 sp rapsolje
5 sp tomatsaus (italiensk type. Kjøpes på flaske. Her kan bruke tomatjuice)
Skjær et kryss i toppen av hver tomat. legg tomatene i kokende vann i ca. 1 minutt. hell av vannet og ha i iskaldt vann. Fjern så skinnet på tomatene, del i to og skjær bort frøene. Finhakk tomatene. finhakk løk, hvitløk, paprika, korander og chili. bland godt. Ha over tomatsaus (juice), lime og olje, og smak til med salt og pepper. La stå kaldt et par timer.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

Benefit

15.11.2010 kl.16:48

Takk for denne oppskriften! Elsker å blande salsa med for eksempel tunfisk, men quesedillas virker utrolig godt det også (til helgekosen).

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits