Tomatsalsa

Nr vi skal ha taco lager jeg ofte min egen salsa. Den er s utrolig mye bedre enn de man kjper. Min hjemmelagde tomatsalsa er ogs god til annen mat enn taco. Prv den sammen med fisk, gjerne stekt torskeloin, eller laks. den er selvflgelig ogs god som dipp og til grillet kjtt. Og selvflgelig til annen type meksikansk mat som f.eks Quesedilla. Salsaen blir aller best hvis den lages noen timer fr den skal spises.


Taco med soft torilla (salsa p toppen)
Foto: Rimmis


Til ca. 4 dl. bruker jeg:

10 mellomstore tomater
1/2 rd lk
1 hvitlkfedd
1/2 grnn paprika
1/2 rd paprika
1 rd chili
3 sp fersk koriander
Salt og pepper
Saften av en lime
4 sp rapsolje
5 sp tomatsaus (italiensk type. Kjpes p flaske. Her kan bruke tomatjuice)
Skjr et kryss i toppen av hver tomat. legg tomatene i kokende vann i ca. 1 minutt. hell av vannet og ha i iskaldt vann. Fjern s skinnet p tomatene, del i toog skjr bort frene. Finhakk tomatene. finhakk lk, hvitlk,paprika, korander og chili. bland godt. Ha over tomatsaus (juice), lime og olje, og smak til med salt og pepper. La st kaldt et par timer.


Foto: Rimmis

Blogglisten

n kommentar

Benefit

15.11.2010 kl.16:48

Takk for denne oppskriften! Elsker blande salsa med for eksempel tunfisk, men quesedillas virker utrolig godt det ogs (til helgekosen).

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits