Thai wok

Tusen takk for TT Supermarked i Torggata i Oslo. TT Supermarked ligger i Torggata 26. For de som ikke bor i Oslo så kan man finne noen av ingrediensene i vellassorterte butikker. Men jeg hadde nok en herlig handel hos TT i dag. Man kommer inn i butikken og man vil handle ALT som er der. Det er så mye spennende og masse nytt å prøve. Så i dag kjøpte jeg ingredienser til å lage en Thai wok. Nå hadde ikke jeg noen oppskrift, men jeg har lest nok til at jeg greide å tenke meg til hva jeg skulle lage. I tillegg så kjøpte jeg masse godt som jeg skal prøve etterhvert. Dro i lunjen sammen med en over gjennomsnittet matinteressert kollega og venninne, og da vi satte oss i bilen etter en herlig "storhandel" med tre varme vårruller hver så var lykken stor. Vi spiste våre vårruller i bilen i en sidegate av Torggata, og sjelden har noen vårruller smakt så godt. Herlig at man har noen venner å dele matinteressen med :-)

Vel, tilbake til dagen oppskridt. Thai wok, egenkomponert.
Som inneholder:
Ferske nudler (her kan man bruke tørre risnudler eller eggnudler), nok til 4 personer
Kokt scampi (ønsket menge)
Thai pølser (her kan man bruke Chorizo)
Bok Chay ( kinakål kan brukes, til nød)
Koriander (ønsket mengde)
Thai basilikum (ønsket mengde. Vanlig basilikum kan brukes)
Mint (Thai mint er er fordel)
Rørsopp (ønsket mengde)
3 vårløk (skåret i 2 cm biter)
1 sitrongress (finhakket)
3 sp fiskesaus
2 sp soyasaus
1 ts brunt sukker
2 sp chiliolje
4 sp rapsolje
1 ts raspet fersk ingefær
2 ts Sambal Olek (chilipaste)
2 sp limesaft

Tilbehør:
Fersk koriander, basilikum og mint.

Kok nudlene ferdig. Stek nudlene i wok sammen med litt av chilioljen. Knekk egget over nudlene, rør rundt, og stek til egget er stekt.  Sett til side.  Stek rørsopp i litt av oljen. Sett til side. Stek de grønne grønnsakene i wok  og sett til side. Stek pølsene og scampi hver for seg i wok og sett til side. Bland alle krydder, sukker og sauser, og sett til side.
Bland alle ingredienser i woken og hell over sausen. Rør godt rundt. Smak til med mer av fiskesaus og Sambal Olek.  Server og pynt med tilbehøret.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

Så ut som det var mye godt oppi der ja :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits