Thai wok

Tusen takk for TT Supermarkedi Torggata i Oslo. TT Supermarked ligger i Torggata 26. For de som ikke bor i Oslo s kan man finne noen av ingrediensene i vellassorterte butikker. Men jeg hadde nok en herlig handel hos TT i dag. Man kommer inn i butikken og man vil handle ALT som er der. Det er s mye spennende og masse nytt prve. S i dag kjpte jeg ingredienser til lage en Thai wok. N hadde ikke jeg noen oppskrift, men jeg har lest nok til at jeg greide tenke meg til hva jeg skulle lage. I tillegg s kjpte jeg masse godt som jeg skal prve etterhvert. Dro i lunjen sammen med en over gjennomsnittet matinteressert kollega og venninne, og da vi satte oss i bilen etter en herlig "storhandel" med tre varme vrruller hver s var lykken stor. Vi spiste vre vrrulleri bilen i en sidegate av Torggata, og sjelden har noen vrruller smakt s godt. Herlig at man har noen venner dele matinteressen med :-)

Vel, tilbake til dagen oppskridt. Thai wok, egenkomponert.
Som inneholder:
Ferske nudler (her kan man bruke trre risnudler eller eggnudler), nok til 4 personer
Kokt scampi (nsket menge)
Thai plser (her kan man bruke Chorizo)
Bok Chay ( kinakl kan brukes, til nd)
Koriander (nsket mengde)
Thai basilikum (nsket mengde. Vanlig basilikum kan brukes)
Mint (Thai mint er er fordel)
Rrsopp (nsket mengde)
3 vrlk (skret i 2 cm biter)
1 sitrongress (finhakket)
3 sp fiskesaus
2 sp soyasaus
1 ts brunt sukker
2 sp chiliolje
4 sp rapsolje
1 ts raspet fersk ingefr
2 ts Sambal Olek (chilipaste)
2 sp limesaft

Tilbehr:
Fersk koriander, basilikum og mint.

Kok nudlene ferdig. Stek nudlene i wok sammen med litt av chilioljen. Knekk egget over nudlene, rr rundt,og stek til egget er stekt. Sett til side. Stek rrsoppi litt av oljen. Sett til side. Stek de grnne grnnsakene i wok og sett til side. Stek plsene og scampi hver for seg i wok og sett til side. Bland alle krydder, sukkerog sauser, og sett til side.
Bland alle ingredienser i woken og hell over sausen. Rr godt rundt. Smak til med mer av fiskesausog Sambal Olek. Server og pynt med tilbehret.


Foto: Rimmis

Blogglisten

n kommentar

S ut som det var mye godt oppi der ja :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits