Rundstykker med en vri

Ferske rundstykker til frokost er vel det man kan kalle litt "luksus". Disse rundstykkene laget jeg litt etter innfallsmetoden og resultatet ble veldig bra. Skikkelig gode rundstykker. Når de blir servert ferske, litt varme og sprø så er det lite som kan konkurrere. Hadde også litt urter og tomatpuree i deigen og det ga en ekstra liten spiss på det hele.

Her er oppskriften til 14 rundstykker:
6 dl siktet speltmel
6 dl italiensk hvetemel (kan erstattes med speltmel). melet heter Farina tipo "00".
1 post tørrgjær
1 sp tomatpuree
2 sp finhakket gressløk og basilikum
2-3 ts salt
2 dl lunken melk
3 dl lunken vann

Balnd alt sammen og elt godt. Strø litt mel over deigen og sett til heving i ca. 1 time. Trill rundstykker, og etterhev i 30 min. Strø på litt mel og klipp et lite snitt i på toppen av hvert rundstykke. Stek i ovnen på 250 grader i 15 minutter.


Foto: Rimmis

Blogglisten

2 kommentarer

matentusiasten

24.11.2010 kl.11:26

Spennende! Italiensk hvetemel...hvilken type?

Rimmis

24.11.2010 kl.18:23

Hei.

Melet jeg bruker heter Farina tipo "oo", AlimenTi Dallari (produsent). Det er ikke så mye å velge i når det gjelder italiensk hvetemel, men på Centra, Ultra, Meny og Ica har de iallefall dette melet. I samme serien er det et italiensk mel beregnet på pizza. Veldig bra.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits