Peppernøtter

1. søndag i advent. Som den juleromantikeren jeg er så starter forberedelsene til julen i dag. Har hengt opp lys ute og starter på julekakene. Det første jeg lager er peppernøtter, og jeg lager mange. Noe av gleden før jul er forberedelsene. Og så er det lov å "snoke" av julekakene før jul. Det er noe av det barna (og mannen min) syntes er aller best med førjulstiden. Så jeg må lage mye, slik at det er noe igjen når julen starter. Peppernøtter skal være så små at du kan putte dem i munnen og la dem smelte på tungen. Disse er helt herlige.

Nok til 300 peppernøtter:
250 sirup
250 g sukker
1 dl fløte
60 g margarin
2 ts anis
1/2 ts pepper
1/4 ts natron
ca. 500 g hvetemel (selv bruker jeg siktet spelt)

175 grader i 10-12 minutter.

Varm opp sirup, sukker, fløte og margarin i en kjele. Rør rundt til sukker og margarin er smeltet. Støt anis i en morter. Ta kjelen av plata og bland inn krydder, natron og mel. Bland godt (gjerne i en kjøkkenmaskin). La deigen stå kaldt i en halv time før man triller peppernøttene. Hver peppernøtt skal være på størrelse med en lillefingernegl før de stekes.


Foto: Rimmis

Blogglisten</div><!-- google_ad_section_end --><div class=

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits