Kyllinggryte

Den siste uken har vrt utrolig hektisk p jobb og i tillegg har eldstemann vrt syk. S det har ikke blitt tid til de store kulinariske utfoldelsene. Og jeg har, for vre helt rlig, ikke hatt mye matlyst heller. Bare sliten og trtt. Men i dag tenkte jeg at jeg skulle lage noe jeg alltid syntes er godt, kyllinggryte. Har laget denne i minst 20 r, og jeg liker den fortsatt like mye. N har jeg byttet ut ris med bulghur, men gryten er den samme. Og jeg unnet meg et glass vin mens jeg laget maten s n er livet mye bedre :-)

Til 3-4 personer:

1 grillet kylling, renset og skret i 2-3 cm store biter
1 gulrot, finhakket
1 rd lk, finhakket
1 rd chili, finhakket
3 vrlk, finhakket
2 plommetomater, finhakket
1/2-1 ts grnnsaksbuljong
1 dl hvitvin
1 dl tomatsaus
2 dl flte
2-3 sp rmme
Salt og pepper
Et par drper sitron

Ha litt olje i en gryte og stek alle grnnsakene et par minutter. Ha i hvitvin og kok i 5 minutter. Ha s i tomatsausen og kok et par minutter til. Ha i rmme og flte og krydder og kok i 10 min. Ha i kyllingen og kok i nye 10 min. Server med ris eller bulghur.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits